Магазин там се ползва средно срещу 46 евро/кв. м, сочи

...
 
Магазин там се ползва средно срещу 46 евро/кв. м, сочи
Коментари Харесай

„Витошка” - 51-ва по най-високи наеми в света

  Магазин там се употребява приблизително против 46 евро/кв. м, сочи класацията
Столичният бул. „ Витоша ” е 51-ви по най-скъпи наеми измежду комерсиалните улици в света, като за последната година тя слиза с едно ходило надолу в класацията на Cushman&Wakefield. Спрямо предходната година

междинният месечен наем остава без смяна

от 46 евро/кв. м. Данните в 29-то издание на отчета Main Streets Across The World на консултантската компания включват 451 търговски улици в света.

Интерес към наем на площи на бул. „ Витоша “ демонстрират марки в междинния и наличния ценови сегмент, насочени главно към ежедневната мода. Превръщането на бул. „ Витоша “ в известна пешеходна зона и високият трафик от хора вършат комерсиалната улица желано място и за отваряне на кафенета, заведения за хранене и питейни заведения. Прогнозите са в идващите месеци

да има засиленото търсене,

което ще докара до лек растеж на наемите на търговски площи по емблематичния столичен бул..

В Европа възходящите наеми трансфораха New Bond Street в Лондон в най-скъпата комерсиална улица на континента. По този метод улицата в английската столица измества от тази позиция Avenue des Champs Élysée в Париж. В света New Bond Street се изкачва до трета позиция с 1350 евро/кв. м месечен наем, като затвърждава позициите на Лондон като първокласна комерсиална локация. Първото и второто място за поредна година остават непроменени и се заемат надлежно от горната част на „ Пето авеню ” в Ню Йорк с 2355 евро/кв. м месечно и Causeway Bay в Хонконг с 2140 евро/кв. м. На четвърта позиция е Via Montenapoleone в Милано с 12.5% растеж на наемите и междинни равнища от 1125 евро/кв. м на месец, до момента в който Avenue des Champs Élysée в Париж изостава до пето място в класацията, въпреки и междинният наем да остава неизменен на равнище от 1105 евро/кв. м месечно.

Според създателите на отчета без значение, че редица търговски улици в света записват спад на наемните равнища,

пазарът остава динамичен

в отговор на международните софтуерни и демографски трендове. Водещите местоположения не престават да са във фокуса на световните марки, които търсят благоприятни условия да привлекат повече консуматори.

В Европа, макар първичното стъписване от Brexit, комерсиалните зони в Лондон остават измежду най-желаните от огромните фешън марки, като за година наемите на New Bond Street набъбнаха с 37,5% за година. На другия полюс е Париж, където политическата неустановеност докара до краткотраен спад на интереса.

В Италия наемите на първокласните търговски улици като цяло се задържат без смяна. Търсенето е главно в Милано. Торино и Флоренция обаче означават растеж с помощта на известността си като фешън и туристически зони.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР